Endüstriyel Seksiyonel Sanayi Kapılar | Fabrika Kapıları

Alperen DEĞİRMENCİ (0535 022 5309)

info@meyadoor.com

Seksiyonel kapı, poliüretan kullanılarak üretilmiş olan sandviç panellerden oluşan endüstriyel bir öğedir. Isı yalıtımı ve güvenlik önlemleri ile birlikte sağlam bir yapıya sahiptir. Bulunduğu yapıyı, soğuk-sıcak hava akımından,

toz ve nemden muhafaza etmektedir. Yangın ve kuvvetli rüzgâra karşı direnç göstermektedir. Sürtünmeden ve darbeden etkilenmeyecek bir yapıda tasarlanmaktadır. Kazalara karşı tüm güvenlik önlemlerine sahip olması ile

birlikte fabrikalar, depolar, hangarlar, istasyonlar vb. tüm endüstriyel tesisler için ideal çözüm olanakları sunmaktadır.

Seksiyonel kapı, endüstriyel sanayi tesislerinde, ürün ve araçların giriş çıkışları göz önüne alınarak, kurumsal firmaların talepleri doğrultusunda istenilen ebatta üretime müsaittir. Garantili olarak imal edilmekte ve satışa sunulmaktadır. Yüksek teknolojiye sahip seksiyonel kapı, sesi ve ısıyı doğrudan koruma özelliği taşımaktadır. Olumsuz hava koşulları ve diğer dış etkenlerden de doğrudan koruma özelliğine sahip olan seksiyonel kapı hava depolarında da tercih edilmektedir. Ergonomik bir yapıya sahip olması sebebi ile fabrikalara avantaj sağlamaktadır. Kolayca taşınabilen ve kurulabilen seksiyonel kapı işletmelerin zamandan tasarruf etmesine yardımcı olmaktadır.

Seksiyonel kapının en önemli özelliklerinden biri manuel ve otomatik olmasıdır. Otomatik seksiyonel kapı uzaktan kumandalı sistem üzerinden kontrol edilebilmektedir. Büyük ve orta ölçekli firmalar tarafından kullanılmaktadır. Oldukça pratik bir işleyişi sahip olduğundan işletmelere avantaj sunmaktadır. Manuel seksiyonel kapı ise el ile açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Orta ve küçük ölçekli seksiyonel kapı birçok farklı firma tarafından kullanılmaktadır. Firmalara ait olan depo bölümünde, özel mülklerde, garaj bölümünde, konut alanlarında, otopark sahalarında, üretim ve dağıtım yapılan alanlarda, otomobil galeri firmalarında, oto yıkama firmalarında, fuar ve gösteri alanlarında, alışveriş merkezlerinde ve ofislerde tercih edilmektedir.

Seksiyonel kapılar panelin her iki yanında bulunan menteşeler, tekerlekler ve taşıyıcı görevi gören çelik halatların yardımıyla kayarak hareket etmektedir. Torsiyon yaylarının gücü kapının hareketini kolaylaştırmaktadır. Dikey olarak konumlandığından alan kaybını önlemektedir. Sertifikalı güvenlik özellikleri ergonomik yapısı ve çeşitliliği ile öne çıkmaktadır.

Seksiyonel Kapı Özellikleri

  • Soğuk ve sıcak hava etkilerine karşı dayanıklıdır.
  • Güvenli kapı sistemi olduğu için güvenlik anlamında bir sorun yaşamazsınız.
  • Açılma özelliğine sahip oldukları için kullanımları hem çok rahat hem de çok güvenlidir.
  • Geçiş bölmelerinden büyük oranda faydalanabilirsiniz.
  • Bulundukları ortamda şık bir görsellik sunar. Böylece ortamın aydınlık görünmesi sağlanır.
  • Ortam genişliğine göre ayarlanabildiği için ortamın konforunu bozmaz.
  • Elektrik kesilmelerinde manuel olarak açma ve kapama imkanı sunulmaktadır.

Seksiyonel Kapı Malzemeleri

 

1-Panel: İç ve dış tarafında 0.50 mm kalınlığında, galvaniz kaplı sac bulunur. İçerisinde 45 kg/m3  poliüretan izolasyan malzemesi kullanılmaktadır.

2-Kılavuzlar: Kapıların kılavuz sistemleri 2 mm veya 1.5 mm galvaniz çelikten imal edilmektedir. Kapı ölçülerine göre, imalatta kullanılacak çelik kalınlığı değişmektedir. Galvaniz sactan imal edilmiş olması çevre koşullarına yüksek derecede direnç göstermesine etki etmektedir. Kullanılan çelik Avrupa standartlarına uygundur.

3-Fitiller: Sistem üzerinde dört taraftan sızdırmazlık sağlamak amacı ile fitiller kullanılmaktadır. Kullanılan fitillerin tamamı dış ortam şartlarına mukavemet gösterecek POLİMER  yapıya sahip hammaddelerden imal edilmektedir. Tüm fitiller siyah renktedir. Zeminde kullanılmakta olan alt fitil, pnömatik güvenlik kitinin uygulama yapılabilmesi için bu sisteme hazır yapıdadır. 

4-Yaylar: Kapılarda ağırlık dengelemek amacı ile torsiyon yayları kullanılmaktadır. Bu yaylar ile kapı ağırlığı dengelenerek, sistemin az bir güç ile çalışması ve olası manuel kullanım ihtiyacında, insan gücü ile hareketin devamlılığı hedeflenir. Kapılardaki imalatlarda kullanılan yayların ömrü 20.000 açma kapama olarak hedeflenmektedir.

5-Destek Profili: Kapı genişlik ve yüksekliğine göre seçilmiş galvaniz kutu profilden oluşan, montaj esnasında uygulama yerine bağlantı elemanlarının takılmasını sağlayan kısımdır.

6-Halatlar: Menteşelere bağlanarak kapının hareketini sağlayan halatlar,  kapı boyutlarına bağlı olarak 3.0mm, 4.0mm veya 5.0mm kalınlığındaki çelik halatlardan seçilmektedir. 

7-Güvenlik Sistemleri: Çelik halatın kopması esnasında devreye girerek kapının olduğu yerde durmasını ve olası kazaları önlemeye yarar. Kapılarda mekanik iki adet güvenlik sistemi standart olarak verilmektedir. Motorlu sistemlerde otomatik hareketi kontrol altına almak için güvenlik seçenekleri değişkendir. Endüstriyel motorlu kapılarda ise pnömatik sistem standarttır. Mekanik olarak yay ve halat güvenlik sistemi ile olası ürün yıpranmasından kaynaklanabilecek kazalara engel olunmaktadır.

8-Kilit Sistemi: Personel kapılara standart olarak kilit verilmektedir. 

 

Teknik Bilgiler

Standart Yataklama

Yüksek Yataklama

Dikey Yataklama

Düşük Yataklama